Potatischeesecake med västerbottensost

Passar bra till buffébordet!

Ingredienser

  • 800 g kokt potatis
  • 400 g philiadelphiaost med gräslök
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl créme fraiche
  • 400 g riven västerbottensost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Smör en rund form med löstagbar kant och lägg smörpapper i botten. Skär den kokta potatisen i skivor. Mixa färskost, ägg och créme fraiche. Rör ner den rivna västerbottensosten.
    2. Varva potatis och oströra i formen. Salta och peppra. Baka i ugnen i 45-50 minuter tills cheesecaken har fått fin färg och stannat. Kan serveras varm, kall eller ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben