Potatispaj med västerbottensost

Serverar: 6 portioner

Kan med fördel göras en dag innan den ska ätas, och du smaksätter med de örtkryddor du tycker bäst om

Ingredienser

  • 500 g färskpotatis
  • 2 dl riven västerbottensost
  • 1 dl hackade färska örter, förslag: dill, basilika, gräslök
  • Pajdeg
  • 125 g kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 msk iskallt vatten
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Pajbotten: arbeta ihop degen till pajbotten och tryck ut den i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga botten och ställ den kallt i ca 30 minuter.
    2. Koka potatisen i lättsaltat vatten och låt den svalna.
    3. Sätt ugnen på 200 º och grädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 minuter. Sänk värmen till 175º.
    4. Blanda potatis skuren i bitar, ost och örter och fördela det i pajskalet. Vispa äggstanningen och häll den över. Grädda mitt i ugnen 40-45 minuter så pajen får en fin färg. Låt svalna innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gunneleh 4 augusti 2011

    Mkt god. Kommer att ta i lite mer salt o peppar nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben