Potatispaj med kryddig köttfärsröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Bjöd mina älskade systrar på denna paj till lunch i dag och den gjorde verkligen succé, supergod är den.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 125 g skogschampinjoner
  • 1 dl vatten
  • ½ dl kalvfond
  • 2 tsk worcestersås
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater med chilismak
  • 1 ½ tsk oregano
  • 1 ½ tsk basilika
  • 1 ½ tsk italiensk salladskrydda
  • 1 ½ tsk citronpeppar
  • 550 g potatis
  • 1 tsk salt
  • 2 msk mjölk
  • 50 g smör
  • 100 g riven Västerbottensost
  • Instruktioner

    1. Stek köttfärsen i oljan några minuter och rör runt hela tiden. Skala och hacka morot, lök och vitlök och tillsätt i färsen, stek ytterligare några minuter. Skölj och skär svampen i bitar och tillsätt i färsen. Rör därefter i vatten kalvfond, tomatpuré, worcestersås och krossade tomaterna. Sist i med de torra kryddorna. Låt allt sjuda i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skär potatisen i mindre bitar låt koka i ca 20 minuter eller tills de blir mjuka. Stompa-mosa potatisen tillsammans med smör, mjölk, salt och hälften av den rivna osten.
    3. Ställ de fyra små pajformarna eller en stor pajform på en ugnsplåt och fördela köttfärsen, toppa med potatismoset och strö sist på den resterande rivna osten. Gratinera i ca 15-20 minuter.
    4. Servera med kokt broccoli och körsbärstomater och njut!

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben