Kantarellpaj med Västerbottensost

Serverar: 8 portioner

En annorlunda paj men så god med dessa ostar tillsammans med dill och kantareller.

Ingredienser

  • 300 g färskost, gärna Philadelphia
  • 400 g riven Västerbottensost
  • 1 dl finhackad dill
  • 3 ägg
  • 500 g kantareller
  • 1 msk smör, till stekning
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ostarna med elvisp och tillsätt dillen. Vispa i ett ägg i taget. Smörj och bröa en rund bakform med löstagbara kanter, ca 26 i diameter.
    2. Häll i ostsmeten och grädda i mitten av ugnen i 175°C i ca 30 minuter, smeter ska fortfarande vara lite lös i mitten. Låt svalna.
    3. Stek kantarellerna i smör, smaka av med salt och vitpeppar och toppa tårtan med dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    UllaC 8 augusti 2011

    Jag hade 300 g riven Västerbottensost och 100 g riven Prästost och det blev jättegott. Att jag gjorde så berodde på att påse med riven Västerbottensost är jättedyr och innehåller bara 150 g styck, så jag köpte 2 st och rev själv utav prästosten jag hade i kylskåpet och lade till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben