Kantarellpaj med Philadelphiaost
Har precis gjort en paj med kantareller, salladslök, Philadelphiaost och grädde. I söndags kom min kompis med en halv bärkass med kantareller som hon och hennes man hade varit ute och plockat. Hon äter inte svamp själv och det är jag givetvis jätteglad för att hon inte gör.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2-3 msk vatten
Salt
Fyllning
200-300 g kantareller (höftat)
2 salladslökar, hackade
Lite salt
150-200 g Philadelphiaost
1 ½ - 2 dl grädde
Riven mozzarella (finns färdigriven i påsar)
Instruktioner
- Pajdeg:
Sätt ugnen på 200°C.
Dela det kylskåpskalla smöret i mindre bitar. Lägg smöret, mjölet och saltet i en bunke och arbeta snabbt ihop pajdegen.
Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Nagga botten av pajdegen med en gaffel. Grädda i 10 minuter.
- Fyllning:
Stek kantareller och salladslök så de får lite färg. Större kantareller delas.
Salta bara lite. Blanda i Philadelphiaost och grädde i stekpannan med kantarellerna och löken. Det skall bli en krämig röra.
Häll stuvningen i pajskalet och strö över den rivna osten.
- Grädda pajen i 225°C i 15-20 minuter i mitten av ugnen tills den får vacker färg.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Den här måste bara provas! Vattnas redan i munnen bara av att se bilden!!!
Den är riktigt, riktigt god, jag brukar ha ett paket bacon i också, en klar femma