Grönsaks och korvgryta

Serverar: 4 portioner

Rotfrukter och korv som får koka i gott kryddat buljong blir jättegott.

Ingredienser

  • 400 g mager korv ( falukorvstyp)
  • 200 g vitkål
  • 400 g potatis
  • 2 palsternackor
  • ½ purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3 lagerblad
  • 4-5 vitpeppar
  • Ca 4 dl vatten
  • Sås
  • 2 dl mini fraiche
  • Pepparrot
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Finstrimla vitlöken. Skiva potatis, palstornackor och purjon.
    2. Fräs i en gryta. Tillsätt buljongtärningen, lagerblad, vitpepparkorn och vatten.
    3. Låt alltsammans koka tills det är mjukt, 20-25 minuter .
    4. Tärna korven och lägg ner i grytan när 5 minuter återstår.
    5. Sås: Blanda minifraiche, pepparrot, salt och peppar till sås. Servera till grytan

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (3)

    Marre73 15 maj 2010

    Jag gör en liknande bestående av potatis, vitkål och morötter, mina barn som blivit rädd för nästan alla grönsaker sedan dom började skolan älskar den.

    monicadanell 3 oktober 2011

    mycket god gör nästan lika fast med morötter i men den här är åxå god monica

    kekke46 6 oktober 2011

    Tack för kometarerna. Jag tycker om grytor med grönsaker i.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben