Vad är en paj utan skal? En kaka så klart! Här med fänkål, kockarnas favorit.
Det blir ca 8 bitar
Ingredienser
2 - 3 färska gula lökar
1 stor morot
2 fänkål , ca 600 g
smör
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
5 ägg
2 dl riven lagrad ost , t ex Präst
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala löken och moroten. Skiva lök, morot och fänkål.
Skär moroten i strimlor.
Fräs alla grönsaker i smör i en stor gryta. Rör i grädden och krydda med tomatpuré, timjan, salt och peppar.
Låt allt koka ihop ca 15 min. Låt svalna av.
- Vispa äggen. Tillsätt osten och rör ned det i grönsakerna. Häll över i en smord och ugnsäker form, gärna med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Lägg folie under formen ifall den är otät.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
- Garnera med kryddgrönt.
- Servera kakan ljummen eller kall tillsammans med bröd, sallad och oliver.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Otroligt god kaka till en köttbit. Har tipsat flera vänner också. Tack