Grönsakskaka

Serverar: 4-8 portioner

Vad är en paj utan skal? En kaka så klart! Här med fänkål, kockarnas favorit. Det blir ca 8 bitar

Ingredienser

  • 2 - 3 färska gula lökar
  • 1 stor morot
  • 2 fänkål , ca 600 g
  • smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 ägg
  • 2 dl riven lagrad ost , t ex Präst
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala löken och moroten. Skiva lök, morot och fänkål. Skär moroten i strimlor. Fräs alla grönsaker i smör i en stor gryta. Rör i grädden och krydda med tomatpuré, timjan, salt och peppar. Låt allt koka ihop ca 15 min. Låt svalna av.
    3. Vispa äggen. Tillsätt osten och rör ned det i grönsakerna. Häll över i en smord och ugnsäker form, gärna med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Lägg folie under formen ifall den är otät. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
    4. Garnera med kryddgrönt.
    5. Servera kakan ljummen eller kall tillsammans med bröd, sallad och oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bibbi67 19 januari 2009

    Otroligt god kaka till en köttbit. Har tipsat flera vänner också. Tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben