Grönsaksragu

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1/2 rödlök
  • 100 g gröna bönor
  • 3 stjälkar blekselleri
  • 1 liten röd paprika
  • 1 liten zucchini
  • 2 tomater eller 8 cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 citron
  • färsk basilika
  • Instruktioner

    Skär rödlöken i skivor eller tunna klyftor. Skölj och rensa bönorna. Dela zucchinin på längden och skär i tjocka skivor. Skär sellerin i 3 centimeter breda bitar. Strimla paprikan grovt. Skär tomaterna i klyftor eller cocktailtomaterna i halvor. Hetta upp olja i en stor stekpanna. Fräs lök, bönor, zucchini och selleri i några minuter. Tillsätt paprika och tomater och stek i ytterligare 4-5 minuter. När grönsakerna börjar mjukna men fortfarande har lite spänst kvar kryddar du med salt och peppar och lite pressad citron. Riv några blad färsk basilika grovt och strö över ragun.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Goda grönsaksrätter
    Från vår kokbok kommer dessa mycket bra grönsaksrecept.Grönsakscouscou...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben