Kalvfärsbiffar med grönsaksragu

Serverar: 4 portioner

En mycket god festmåltid att bjuda släkt och vänner på.

Ingredienser

  • 600 g kalvfärs
  • 1 ½ dl mjölk
  • ½ dl ströbröd
  • ½ gul lök, riven
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 äggula
  • 10 sardellfiléer
  • 2 msk färsk timjan, hackad
  • Salt
  • Peppar
  • Grönsaks ragu
  • ½ aubergine
  • ½ aucchini
  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • 6 tomater
  • Svarta oliver, efter tycke och smak
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk socker
  • 2 msk Zetas vita balsamico vinäger
  • Färsk timjan, några kvistar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med färsen. Blanda ströbrödet med mjölken och låt det svälla en stund. Rör ner äggulan, den rivna löken och vitlöken i mjölken och blanda sedan röran med kalvfärsen till en jämn smet. Hacka sardellfiléerna och blanda ner dem i färsen tillsammans med timjan, smaka av med salt och peppar. Forma små biffar av färsen och stek dem sedan i smör med lite olivolja i en varm stekpanna.
    2. Grönsaks ragu: Skär auberginen och zucchinin till grönsaksragun i stora tärningar. Strö ett par nypor salt över tärningarna och låt dem ligga och dra i saltet i ca 10 minuter. Det gör att man får bort eventuella beska smaker från grönsakerna. Skär även paprikan och tomaterna i grova bitar och klyfta den gula löken.
    3. Värm olivoljan i en gryta. Torka fukten från auberginen och zucchinin mellan lite hushållspapper och stek dem sedan hastigt i den varma olivoljan med paprikan och löken. Vänd ner tomaterna och oliverna och strö över sockret och vinägern. Smaka av med salt och peppar och servera grönsaksragun garnerad med färsk timjan.
    4. Vintips till denna rätt: 6131 Ramon Bilbao Crianza 6026 Argiolas Perdera 98882 Nino Negri Valtellina Sfursat

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben