Grönsakssoppa med cashewpesto

Serverar: 4 portioner

Lev livet lite grönare.

Ingredienser

  • 8 dl vatten
  • 2 dl grönsaksfond
  • 1½ tsk salt
  • 250 g blomkålsbuketter
  • 100 g morot
  • 100 g rotselleri
  • 150 g sugar snaps
  • Cashewpesto
  • 100 g osaltade cashewnötter
  • 100 g riven Västerbottensost eller annan lagrad ost
  • 2 dl bladpersilja
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ dl olivolja
  • Servering
  • ½ skivad surdegsbaguette
  • 80 g färskost
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, fond och salt.
    2. Skala och skiva morot och rotselleri tunt. Lägg i grönsakerna och låt sjuda ca 5 minuter.
    3. Mixa alla ingredienser till peston i en matberedare. Bred färskost på baguetteskivorna och lägg på en plåt. Gratinera högt upp i ugnen på full värme några minuter.
    4. Toppa soppan med pesto och servera med brödet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben