Grönsakssoppa med korvbitar.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod och mager!

Ingredienser

  • 1½ liter vatten
  • ½ vitkålshuvud
  • 3 morötter
  • 150 g broccoli
  • 1 stor purjolök
  • 2 gula lökar
  • 1 liten bit rotselleri
  • 400 g mager falukorv eller lättkorv
  • 4 potatisar
  • Salt efter smak
  • ½ krm Chili grillkrydda eller efter smak
  • 6 kryddpepparkorn
  • 1-2 köttbuljongstärningar
  • 1 knippa persilja
  • Instruktioner

    1. Skiva vitkålshuvudet i tunna skivor. Skiva morötter. Skiva och hacka lökskivorna i små bitar. Skiva purjolöken i 2-3 cm breda bitar. Skiva och hacka rotsellerin fint (går bra i en mixer).
    2. Häll vatten i en stor gryta och lägg i buljongtärningarna. Koka upp vattnet. Lägg i alla grönsakerna och salta och krydda. Låt soppan koka cirka 20-30 minuter eller tills grönsakerna börjar mjukna. Späd med mer vatten om det behövs. Skala under tiden potatisen och dela varje potatis i 2-4 bitar. När soppan är så gott som färdig så lägg i potatisbitarna, fyll på med mer vatten och låt potatisen koka med de sista 15 -20 minuterna, eller tills potatisen känns mjuk. Smaka av med mer salt om det behövs.
    3. Skiva korven i 1 cm tjocka skivor och dela varje korvskiva i 4 bitar. Lägg korven i en egen gryta och fyll på med vatten. Låt korven sjuda i vattnet cirka 5 minuter och sätt sedan grytan till sidan. När soppan är färdig så lägger du i korven och rör om. Låt dra cirka 15 minuter innan serveringen. Hacka persiljan och lägg den i soppan precis innan servering. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben