Grönsakssoppa med sting

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Serveras med en oströra

Ingredienser

  • 1 röd paprika
  • 2-4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 potatisar
  • 4-6 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dm purjolök
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 röd chili (färsk)
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 5 dl vatten
  • Olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Eventuellt timjan eller annan torkad örtkrydda
  • 2½ dl crème fraiche
  • 150 g Allerumost (riven)
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Skala och dela potatis, morötter, palsternacka och schalottenlöken. Skala vitlöken och dela paprikan i mindre bitar. Lägg alla grönsaker utom chilin i en ugnsfast form som är lagom stor, ringla över olja och krydda med salt, peppar och eventuellt timjan.
    3. Sätt mitt i ugnen och rosta i ca 22-30 minuter eller tills grönsakerna är tillräckligt mjuka. Rör om då och då under tiden.
    4. Lägg de rostade grönsakerna i en mixer tillsammans med den urkärnade chilin. Tillsätt eventuellt lite vatten om det behövs för att göra det lättare att mixa. Vill du ha mer styrka tillsätter du bara mer chili eller kärna inte ur den t ex.
    5. Häll över i en kastrull och tillsätt buljongtärningar och vatten tills du får en lagom konsistens, ca 5dl. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
    6. Mixa crème fraiche och allerumost, enklast med stavmixer. Tillsätt lite paprikapulver.
    7. Servera soppan med en klick av oströran.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Buspippi 19 april 2013

    Låter gott så jag sparar den i min kokbok för att sedan kunna lägga in den i vår matsedel. Återkommer med betyg när vi har ätit. Tack för receptet

    Boboo 20 april 2013

    Vad roligt Buspippi, hoppas ni gillar det :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben