Grönsakswok med quorn

Serverar: 2 portioner

Quorn är en råvara framställd av svampprotein. Champinjoner skurna i kvartar är ett alternativ.

Ingredienser

  • 150 g quorn i bitar (eller motsvarande mängd champinjoner i kvartar)
  • Marinad
  • 1/2 msk soja
  • 1/2 msk thailändsk fisksås
  • 1/2 msk risvinäger eller annan vit vinäger
  • 1/2 msk sweet chili-sås
  • 1 morot
  • 1/2 msk riven färsk ingefära
  • 1 gul lök
  • 1-2 paprikor
  • 1/2 medelstor squash
  • 1-2 nystan nudlar
  • ev 1 msk rostat sesamfrö
  • Instruktioner

    Lägg quornbitarna i en marinad på soja, fisksås, vinäger och sweet chilisås. Låt stå medan grönsakerna strimlas och skivas: moroten i mycket tunna skivor eller stavar, lök, paprika och squash i strimlor. Koka äggnudlar eller risnudlar enligt anvisning på paketet och låt dem rinna av. Hetta upp neutral olja i wok eller rymlig stekpanna. Börja med att steka morötter och ingefära. Lägg därefter i lök och paprika och stek under omrörning. Tillsätt de marinerade quornbitarna och marinaden och fräs upp. Efter några minuter läggs squashen i. Stek ytterligare några minuter och vänd sist ner de kokta nudlarna. Strö över de rostade sesamfrön Servera med extra soja och sweet chili-sås för den som vill ha mer smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben