Grov äppelkaka med nötfudge

Serverar: 12 portioner

Fantastisk god!

Ingredienser

  • Äppelkaka
  • 5 äpplen, skalade och grovt skivade
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk kruskakli
  • 1 msk kanel
  • 1 msk linfrö
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl muscovadosocker
  • 3 ägg
  • 200 gram smält smör
  • Smör till formen
  • Fudge
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1 dl skalade och hackade mandlar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser utom socker i en skål. Vispa ihop socker, ägg och smör för sig och rör sedan ner i skålen. Häll smeten i en smord eldfast form. Stick ner äppelskivorna i smeten och grädda kakan i ungefär 45 min. Låt svalna på galler.
    3. Fudge: Blanda alla ingredineser till fudgen i en kastrull och låt koka ihop i ca 10 min. Häll sedan över äppelkakan och servera.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben