Detta recept innehåller mer fett än andra pizzadegar vilket ger en mjukare och medgörligare botten.
Ingredienser
12 g torrjäst
2.25 dl vatten
100 g osaltat smör
2 msk olivolja
1 tsk salt
3.75 dl vetemjöl
2 dl vetemjöl special
Instruktioner
Strö jäst över vattnet i en stor matberedare. Blanda om ordentligt och låt stå i 10 minuter tills jästen löst upp sig i vattnet.
Blanda ner smält smör och olivolja. Tillsätt salt och blanda sedan ner mjölet 2 dl åt gången. Byt till degkrokarna när degen börjar tjockna och kör matberedaren i 4-5 minuter till dess att degen är jämn och elastisk.
Lägg över degen i en lätt oljad skål och snurra den så att den täcks av ett tunt lager olja.
Täck över med bakduk och ställ på en varm plats för jäsning i 1 timme eller tills dess att degen vuxit till dubbel storlek. Knåda luften ur degen och låt stå varmt ytterligare 40 minuter. Baka ut med valfritt pålägg.