Grundrecept parfait

Serverar: 6 portioner

Parfait är en frusen glassefterrätt, enkel att göra och du tillsätter ditt valfria smakämne. Efter att du vispat ihop den ska den frysas in och tas ut en stund innan den serveras.

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 4-5 msk florsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • Ditt smakämne
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor med florsocker, hårt, det ska "gå att skriva i den".
    2. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistens.
    3. Blanda ditt smakämne i de vispade äggulorna, blanda grädden i din äggblandning.
    4. Frys 5-6 timmar i lämplig form, ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter innan servering.

    Liknande recept

    4.6
    4 h 30 min
    4
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben