Grundrecept pirogdeg

Serverar: 16 portioner

Tid: 50 minuter

Enkelt recept på pirogdeg.

Ingredienser

  • 2 dl ljummet vatten, 37grader
  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 4 dl vetemjöl (kan bytas mot grahamsmjöl)
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl flytande alt. smält margarin
  • 4 ägg
  • 8 dl vetemjöl (kan bytas mot grahamsmjöl)
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Blanda vatten och salt i en skål. Smula i jästen och rör så den löser sig. Rör ner 4 dl vetemjöl och låt jäsa till dubbel storlek (knappt 30 min). Sätt på ugnen på 225 grader.
    2. När degen har jäst klart. Smält margarinet eller ta det flytande och rör ihop med äggen. Häll ner i degen. Tillsätt resten av mjölet och knåda ihop till en "hanterbar" deg. Dela i 16 delar och kaval/tryck ut varje del ganska tunnt till rundlar eller fyrkanter. Lägg på önksad fyllning och vik ihop. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
    3. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben