Grundrecept pizzadeg

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 dag 2 timmar 20 minuter

*MUMS*

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 msk salt
  • Ca 1 kg vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och lös den i vattnet.
    2. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Arbeta tills den är blank och smidig.
    3. Låt degen jäsa övertäckt i 2 timmar eller till nästa dag.
    4. Värm ugnen till 250 grader. Dela degen i 4 lika stor delar och kavla ut dem till tunna runda eller lite avlånga bottnar som precis får plats på den bakpappersklädda plåten.
    5. Lägg på valfri fyllning och grädda sedan direkt i ca 7 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    35 min
    1
    36

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben