Grundrecept potatischips

Smaskens. Gör chips från grunden och krydda dem med din favoritsmak. Du kan använda vilken potatis du vill. Bakpotatis, mandelpotatis eller t om blå kongo för färgade chips, vilket kan bli lite raffinerat.

Ingredienser

  • 750 g potatis
  • 2 l frityrolja
  • Ca ½ tsk finmalet havssalt
  • Smaksättning
  • Svartpeppar, några rejäla tag med svartpepparkvarnen eller
  • Chiliflakes, 2 krm eller
  • Vinäger, droppa över 1 -2 tsk röd eller vitvinsvinäger, eller
  • Franska örter ca 1 tsk
  • Instruktioner

    1. Skölj potatisen och skär dem i riktigt tunna skivor, gärna med mandolin. Klappa potatisen torr med en ren kökshandduk.
    2. Hetta upp oljan till 160 grader i en fritös eller stor tjockbottnad gryta. Lägg i några potatisskivor åt gången, en och en och fritera 1-2 minuter, tills de blivit gyllenbruna. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta och smaksätt eventuellt chipsen med någon av smakerna i receptet eller experimentera gärna med egna. Jag har provat med finriven parmesanost. Det blev jättegott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben