Gruyére- och timjankex

Smakrika och goda kex som passar perfekt till drinken eller ostbrickan.

Ingredienser

  • 100 g smör, skuret i bitar
  • 1 dl gruyéreost, riven
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 äggula
  • 2 msk färsk timjan, hackad
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop smör, ost, vetemjöl och salt i en matberedare eller för hand och tillsätt äggulan precis när degen håller på att gå ihop. Knåda ner hälften av den hackade timjanen och forma degen till två rullar. Rulla dem i resten av timjanen. Plasta in rullarna och kyl dem i 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Ta ut degen och skär i ca 5 mm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och baka i ca 15 minuter tills de har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben