Serverar: 10-12 portioner
Gott! Tänk på att ugnen skall stängas av när du ställer in kakan i ugnen och sen ska den stå där i minst 5 timmar.
Ingredienser
Maräng
5 äggvitor
2 dl strösocker
Citonkräm
5 äggulor
1 1/2 dl strösocker
2 msk finrivet citronskal
6 msk pressad citronsaft
Garnering
2 dl grädde
1 påse flagad mandel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa äggvitorna till marängen. Blanda i sockret lite i taget.
Vispa till ett hårt skum.
Slå marängmassan i en smörad form (helst en som går att ta i sär/öppna).
- Obs:
Ställ in kakan i ugnen. Stäng av ugnen och låt kakan stå i ugnen under minst 5 timmar.
- Stjälp sedan upp tårtan på ett fat, bricka el liknande.
- Blanda samman ingredienserna till citronkrämen i en tjockbottnad kastrull och sjud krämen under vispning tills den tjocknar.
Låt krämen bli kall innan den breds över tårtan.
- Garnera med vispad grädde och rostad mandel.
Liknande recept
Kommentarer (0)