Gyllene äppelkaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Supergod tycker jag.

Ingredienser

  • 450g matlagningsäpplen
  • 1 tsk mald kanel
  • 2 msk sultanrussin
  • 115 g fullkornsbröd
  • 125 g keso
  • 4 msk farinsocker
  • 250 ml mellanmjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugen på 220 grader.
    2. Skala och kärna ur äpplena och skär köttet i 1 cm stora bitar. Lägg bitarna i en skål och blanda med kanel och sultanrussin.
    3. Skär bort kanten på brödet och skär det sedan i 1 cm stora tärningar. Blanda brödtärningarna med äpplena tillsammans med keso och 3 msk farinsocker. Rör ner mjölken.
    4. Stjälp upp blandningen i en ugnsfast form och strö på resten av sockret. Grädda i ugen i 30-35 minuter eller tills ytan är guldbrun. Servera äppelkakan varm.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben