Hällakakor

Serverar: 15-20 portioner

Dessa kakor ska gräddas i riktig bakugn, jag har aldrig prövat att göra den i varmugn men det kan kanske gå...

Ingredienser

  • 1 l mjölk
  • ½ dl olja
  • ½ dl sirap
  • 1 pkt jäst
  • 17 dl vetemjöl
  • 1 dl havrekli
  • ½ dl groddar
  • 6 dl rågmjöl
  • 2 tsk hjorthornsalt
  • 1 msk salt
  • Instruktioner

    1. Blanda i hop allt och jäs den i 1 timme.
    2. När bakugnen inte är så varm kan man börja baka ut dessa.
    3. Baka ut dom i valfri storlek, ca ½ cm tjocka. Kavla med kruskakavel, borsta av mjöl, lägg på en fjäla och borsta bort mjölet på andra sidan. Grädda tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lilltrillan 14 december 2008

    supergoda och enkelt att lyckas med!

    babsan50 22 juli 2015

    Ska baka dessa nu men ska det verkligen vara bara 1,7 dl vetemjöl? Blir lite fundersam!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben