Serverar: 15-20 portioner
Dessa kakor ska gräddas i riktig bakugn, jag har aldrig prövat att göra den i varmugn men det kan kanske gå...
Ingredienser
1 l mjölk
½ dl olja
½ dl sirap
1 pkt jäst
17 dl vetemjöl
1 dl havrekli
½ dl groddar
6 dl rågmjöl
2 tsk hjorthornsalt
1 msk salt
Instruktioner
- Blanda i hop allt och jäs den i 1 timme.
- När bakugnen inte är så varm kan man börja baka ut dessa.
- Baka ut dom i valfri storlek, ca ½ cm tjocka.
Kavla med kruskakavel, borsta av mjöl, lägg på en fjäla och borsta bort mjölet på andra sidan.
Grädda tills de fått fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (2)
supergoda och enkelt att lyckas med!
Ska baka dessa nu men ska det verkligen vara bara 1,7 dl vetemjöl? Blir lite fundersam!