Pizza med basilikatopp

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En lättbakad och frestande pizza som du gör på hällakakor. Mozzarellaosten smälter fint och basilikayoghurt blir pricken över i.

Ingredienser

  • 4 runda hällakakor
  • 1/2 dl tomatketchup
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 5 dl riven ost
  • 150 g champinjoner
  • 3 små paprikor
  • 150 g mozzarellaost
  • Basilikatopp
  • 1 1/2 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 kruka basilika
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg ut hällakakorna på plåt med bakpapper. Blanda ketchup, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på pizzorna och fördela den rivna osten ovanpå.
    2. Ansa och klyfta champinjonerna. Skölj kärna ur och skiva paprikorna. Lägg svamp och paprika på pizzorna. Grädda pizzorna mitt i ugnen på 250 grader. Skiva mozzarellan och fördela den på pizzorna. Grädda 5 min till.
    3. Basilikatopp: Strimla basilikan. Rör ner den i yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Servera på eller bredvid pizzorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben