Dessa fullkornsmuffins är perfekt att börja dagen med, ta en tugga av före träningen eller till fikat. Varför inte göra en dubbel sats och frysa in så att du har ett snabbt mellanmål eller en god fika på nolltid.
Ingredienser
4½ dl fullkornsvetemjöl
2 msk vetegroddar
2 tsk bikarbonat
1 tsk mald kardemumma
1 tsk mald kanel
½ tsk salt
3 bananer
½ dl agavesirap
1½ dl rapsolja
2 dl mjölk, t ex soja-,mandel- eller havremjölk
3 dl blåbär
1 dl havregryn
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en muffinsplåt med pappersformar.
Blanda fullkornsvetemjöl, bakpulver, kardemumma, kanel och salt i en bunke. Dela bananerna i mindre bitar och mixa ihop med agavesirap, rapsolja och mjölk i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.
Vispa ner i mjölblandningen med hjälp av en ballongvisp. När du har en slät smet utan klumpar vänder du ner blåbären.
Fördela smeten i bakformarna och toppa med havregryn. Grädda muffinsarna i 16 minuter eller tills de är torra i mitten. Testa med en sticka. Ta ut och låt svalna.