Hälsosam kladdkaka med mandelsmör

Serverar: 10-12 portioner

Bjud på en lika lyxig som hälsosam kladdkaka med mandelsmör, honung och kikärtsspad istället för ägg. Mindre söt men desto mer chokladig i smaken. Prova, den är supergod! Glutenfri och laktosfri

Ingredienser

  • 3 dl mandelsmör
  • 1½ dl rumsvarmt kikärtsspad
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3/4 dl mandel eller havremjöl
  • ½ dl kakao
  • ½ dl flytande honung
  • ½ tsk salt
  • 50 g mörk choklad, 70 %, se till att den är laktos- och glutenfri
  • Rapsolja till formen
  • Garnering
  • Färska blåbär
  • Hackad sötmandel
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla ingredienser utom chokladen i en bunke. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en oljad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Hacka chokladen och strö över. Grädda kakan i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt svalna. Förvara i kylen.
    3. Servering: Garnera kakan med blåbär och hackad sötmandel. Servera med en klick lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben