Hälsosam kladdkaka med mandelsmör
Serverar: 10-12 portioner
Bjud på en lika lyxig som hälsosam kladdkaka med mandelsmör, honung och kikärtsspad istället för ägg. Mindre söt men desto mer chokladig i smaken. Prova, den är supergod!
Glutenfri och laktosfri
Ingredienser
3 dl mandelsmör
1½ dl rumsvarmt kikärtsspad
1 tsk vaniljpulver
3/4 dl mandel eller havremjöl
½ dl kakao
½ dl flytande honung
½ tsk salt
50 g mörk choklad, 70 %, se till att den är laktos- och glutenfri
Rapsolja till formen
Garnering
Färska blåbär
Hackad sötmandel
Servering
Lättvispad grädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla ingredienser utom chokladen i en bunke. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en oljad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Hacka chokladen och strö över. Grädda kakan i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt svalna. Förvara i kylen.
- Servering:
Garnera kakan med blåbär och hackad sötmandel. Servera med en klick lättvispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)