Halloncheescake med vit choklad

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Ljuvligt god. från Coop´s mer smak.

Ingredienser

  • 250 g digestivekex
  • 125 g smör
  • 400 g naturell philidelpiaost
  • 1½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 dl färska hallon eller jordgubbar
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Mixa kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop kex med smör. Smörj en springform. Tryck ut kexblandningen i botten och en bit upp på kanterna. Grädda i ugnen på 175 grader i 5-7 minuter.
    2. Vispa ihop färskost, socker, ägg och citronskal med elvisp så att det blir slätt. Vänd ner hallonen. vänd ner smeten i formen och grädda nederst i ugnen i ca 30 minuter på ca 175 grader tills smeten stannat. Smält under tiden chokladen i ett vattenbad. Vispa ihop choklad, créme fraiche och 3 msk socker.
    3. Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, ca 6 minuter.
    4. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen ett par timmar eller över natten. Garnera med hallon eller jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben