En härligt god halloncheesecake. Har smakat hos en vän men ej ännu tillagat den själv.
Ingredienser
200 g digestivekex
50 g mörk choklad, 70%
75 g smör
Fyllning
300 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
2 msk majsstärkelse
1 dl strösocker
250 g hallon
1 lime, rivet skal
1 tsk vaniljsocker
Topping
3 gelatinblad
2 1/2 dl crème fraiche
1/2 dl strösocker
2 msk lime, pressad saft
Dekoration
1/2 dl färska hallon
Mynta
Den här tyckte jag var super men min sambo gillade den ej. Men de flesta som smakade den med oss gillade den och vi var 11 personer och en som ej gillade. Jag tyckte den var kanon! :)
Den var god och ganska lätt att göra förutom att den blev inte fast. Det var bara geggigt.
Undrar om det verkligen inte ska vara ägg i chessecakesmeten??? Det brukar alltid vara det i bakade cheesecakes. Gjorde denna cheesecake i går. La då i 3 ägg. Då blev den "fast och fin" och gick att skära i mycket fina bitar.
Ja, det blev ju en fullkomlig flopp eftersom smeten inte stelnade. Första gången jag gjorde cheesecake, så jag följde receptet.