Halloncheesecake med vit choklad

Serverar: 8 portioner

Jättegod cheecake

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g digestivekex
  • 150 g smör
  • Fyllning
  • 400 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 dl hallon helst färska men går bra med frysta också
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl crème fraiche
  • Garnerign
  • 3 dl hallon
  • Instruktioner

    1. Mixa kexen i en matberedare, smält smöret blanda med kexen.
    2. Smörj en springform 25 cm, tryck ut blandningen i botten och en bit upp på kanterna.
    3. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 5-7 minuter
    4. Vispa färskost, 1 dl socker, ägg och rivet citronskal med elvisp tills det blir slätt.
    5. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stelnat ca 30 minuter.
    6. Smält under tiden chokladen på låg värme i micron.
    7. Vispa ihop choklad, crème fraiche och resten av sockret.
    8. Ta ut kakan ur ugnen, bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager.
    9. Sätt in kakan i ugnen i ca 6 minuter, låt svalna och ställ in den i kylen.
    10. Låt den stå där några timmar eller över natten.
    11. Garnera med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nordan71 2 juni 2011

    God, men smakade för mycket citron för min smak. Lite mindre citron eller skippa den så blir det nog en 5 poängare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben