Halloncheesecake på pepparkaksbotten med choklad

En magisk cheesecake med hallon, pepparkaka och mörk choklad.

Ingredienser

  • 0,5 pkt pepparkakor, eller 20 små pepparkakor
  • 25 g smält smör
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 500 g Philadelphiaost
  • 0,5 dl vaniljkesella
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Topping
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 dl frysta hallon
  • 0,5 dl riven mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Krossa pepparkakorna fint och blanda med det smälta smöret.
    3. Lägg på botten i en kakform. Grädda i cirka 10 minuter.
    4. Mixa äggen, färskosten och kesellan till en slät smet. Smaksatt med vanilj.
    5. Häll smeten i kakformen och grädda längst ner i ugnen i cirka 30 minuter tills den nästan stelnat.
    6. Rör samman créme fraichen och florsocker och bred det på den fortfarande ljumma kakan.
    7. Häll över dom frysta hallonen. Låt stå i kylen.
    8. Serveras med riven mörk choklad.
    9. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben