Hallonglass med mandelflarn

Serverar: 4 portioner

Tunt och knaprigt, glassig och lagom söt. Snabbare dessert får du leta efter.

Ingredienser

  • Mandelflarn
  • 50 g mandelflagor
  • 50 g smör
  • ½ dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk sirap
  • Hallonglass
  • 225g frysta, lättsockrade hallon
  • 2 dl kesella vanilj
  • Färska hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mandel, socker, mjöl, mjölk och sirap. Rör om och låt smeten koka upp under omrörning. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut den till en tunn kaka.
    3. Grädda i ca 5-7 minuter, tills kakan fått fin färg och slutat bubbla. Ta ut plåten, och lägg över kakan med bakplåtspapper på ett galler att svalna.
    4. Lägg frysta bär och kesella i en skål och mixa snabbt ihop dem med en stavmixer. Fördela i fyra portionsskålar.
    5. Bryt kakan i mindre bitar och stick ner ett flarn i varje skål. Toppa med färska hallon

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben