Nöt- och mandelflarn med choklad

Serverar: 20 portioner

Nöt- och mandelflarn med choklad.

Ingredienser

  • 100 g hasselnötter, hackade
  • 75 g mandelspån
  • 1 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk ljus sirap
  • Dekoration
  • 40 g mörk choklad, 70 %
  • Instruktioner

    1. Blanda hackade hasselnötter, mandelspån, strösocker, smör, vetemjöl, mjölk och sirap i en gryta. Rör om och värm tills smöret smält. Låt det endast koka upp till en jämn smet.
    2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper till en rektangel, ca 30 x 40 cm. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna. Skär sedan ut rektangulära bitar.
    3. Bryt chokladen i bitar och smält i en glasskål i mikron, ca 1 minut. Ringla chokladen över flarnen med hjälp av en sked. Låt chokladen stelna. Servera flarnen till chokladmousse eller som kaka till kaffet.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    cwtbridge 28 april 2011

    Vad är ugns temperaturen? Kan knappast bakas i kall ugn?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben