Hallonglass på choklad och valnötsbotten

Medan tårtan fortfarande är fryst är det lätt att skära snygga bitar med vass kniv sköljd i varmt vatten. Låt den sedan tina något, då blir glassen godast.

Ingredienser

  • 100 g valnötter
  • 100g mörk choklad
  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • Hallonglass
  • 1 pkt frysta hallon (200 g)
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella kvarg (10%)
  • Tillbehör
  • Hallon
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Tina hallonen om de är frysta. Hacka nötter och choklad grovt. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Smörj kanterna. Vispa vitorna till skum. Tillsätt 1 dl socker lite itaget och vispa tills skummet är ganska fast. Vänd ner nötter och choklad. Bred ut smeten i formen. Grädda på nedersta falsen 35-40 min. Låt kallna. Kör hallonen i mixer eller matberedare. Passera dem genom trådsil. Pressa ur purén och kasta kärnorna. Viapa äggulor och 1 dl strösocker. Vispa grädden. Blanda äggulesmeten med hallonpuré, kvarg och grädde. Sick ev ned delade ark av overhedfilm eller kraftig plastfilm mellan bottnen och form. Häll smeten över bottnen och ställ formen i frysen minst 4 timmar. Garnera med hallon. Låt den tina något om glassen är hård.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben