Medan tårtan fortfarande är fryst är det lätt att skära snygga bitar med vass kniv sköljd i varmt vatten. Låt den sedan tina något, då blir glassen godast.
Sätt ugnen på 175 grader. Tina hallonen om de är frysta. Hacka nötter och choklad grovt. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Smörj kanterna. Vispa vitorna till skum. Tillsätt 1 dl socker lite itaget och vispa tills skummet är ganska fast. Vänd ner nötter och choklad. Bred ut smeten i formen. Grädda på nedersta falsen 35-40 min. Låt kallna. Kör hallonen i mixer eller matberedare. Passera dem genom trådsil. Pressa ur purén och kasta kärnorna. Viapa äggulor och 1 dl strösocker. Vispa grädden. Blanda äggulesmeten med hallonpuré, kvarg och grädde. Sick ev ned delade ark av overhedfilm eller kraftig plastfilm mellan bottnen och form. Häll smeten över bottnen och ställ formen i frysen minst 4 timmar. Garnera med hallon. Låt den tina något om glassen är hård.