Hallonkaka med choklad

Serverar: 24 portioner

Hallon och choklad är en väl beprövad smakkombination som kommer till sin fulla rätt i denna smarriga kaka.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ dl mjölk
  • 3½ dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ¾ dl kakao
  • 4 dl hallon, frysta
  • Topping
  • 50 g vit choklad
  • ½ msk vispgrädde
  • Servering
  • Eventuellt vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk i smeten. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vänd ner dem i smeten.
    3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd eller smord långpanna ca 20x30 cm. Fördela hallonen över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt den svalna och skär den sedan i bitar.
    4. Smält den vita chokladen över vattenbad eller i mikro. Rör ner grädden i chokladen. Låt den svalna och ringla sedan chokladen över de skurna hallonbitarna.
    5. Servera bitarna eventuellt med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Squeep 3 april 2014

    Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk i smeten. Tror det står lite fel, men tror det blir gott..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben