Hallonkaka med choklad och chilisting

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 25 minuter

Vem älskar inte kladdkakor, jag gör i alla fall det... Det här är en variant med en liten chilitwist

Ingredienser

  • 100 g smör el. margarin
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 100 g hallon
  • 1 knivsudd chiliflagor
  • Garnering
  • 100-150 g hallon
  • Lite färsk mynta om du vill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull, hacka chokladen och rör ner i det smälta smöret.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt mjölet omväxlande med chokladkrämen.
    3. Tillsätt hallon och chili. Häll smeten i en smord ugnsform, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Den ska vara smetig i mitten.
    4. Toppa med hallon och eventuell mynta vid servering. Lite vispad grädde är också gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben