Hallonkladdkaka

Serverar: 12-14 portioner

Chokladig kladdkaka med hallon som gör den extra lyxig och god.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 3/4 dl socker
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • En nypa salt
  • 2 ägg
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 1 dl hallon, frysta
  • 1-2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen, tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form, 22-24 cm i diameter, med löstagbar kant. Smula sönder de frysta hallonen och strö dem över ytan. Grädda kakan längst ner i ugnen i 17-20 minuter. Låt den svalna i formen.
    4. Vispa grädden och spritsa en kant runt den kalla kakan innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben