Chokladig kladdkaka med hallon som gör den extra lyxig och god.
Ingredienser
100 g smör
100 g mörk choklad
2 3/4 dl socker
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
En nypa salt
2 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
Garnering
1 dl hallon, frysta
1-2 dl vispgrädde
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen, tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, 22-24 cm i diameter, med löstagbar kant. Smula sönder de frysta hallonen och strö dem över ytan. Grädda kakan längst ner i ugnen i 17-20 minuter. Låt den svalna i formen.
Vispa grädden och spritsa en kant runt den kalla kakan innan servering.