Hallonkladdkaka, glutenfri

Serverar: 12 portioner

Baka en riktig klassiker med en twist. De sötsyrliga hallonen och chokladen är en utsökt kombination.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 2 ägg
  • 2 3/4 dl socker
  • 4 msk kakao
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 2½ dl glutenfri mjölmix, t ex Semper
  • 100 g hallon, frysta
  • 2 tsk socker
  • Garnering
  • Florsocker
  • Ca 3 st hallon, frysta
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Rör ner smör, kakao, vaniljsocker och mjölmix. Blanda ihop allt till en slät smet.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 22-23 cm i diameter. Smula sönder de frysta hallonen och strö dem över ytan. Strö över lite socker.
    4. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 35-40 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
    5. Pudra över lite florsocker och några söndersmulade hallon. Vispa grädden och spritsa den i ett fint mönster på kakan, gärna med en stjärntyll.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben