Hallonkladdkaka

Serverar: 8 portioner

Seg och söt kaka som är god med grädde eller glass.

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 100 gram hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret. Rör ner sockret och äggen och sist mjöl och vaniljsocker. 3. Häll smeten i en smord och mjölad pajform. Strö över hallonen. 4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills kakan fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    pillegnur 3 april 2008

    Gudomligt!!!! Älskar den, med glass till!!!!! Äter den helst kall då den blir kladdig och goood :)

    suse 2 augusti 2010

    Tack för ett underbart recept, kanongod. Kommer att göra den flera gånger.

    Marita 2 februari 2012

    Denna kladdkaka var mycket god och lätt att göra. Tack för receptet!

    sandraLS 28 februari 2012

    Kanongod och busenkel att röra ihop!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben