Hallonmazariner

Serverar: 16 portioner

Mazariner är verkligen klassiskt goda bakverk. Så här års känns det helt rätt att förvandla dem till sommarmazariner med hjälp av hallonsylt. Njut dem kalla till en kopp kaffe eller nybakade och ljumma med en klick grädde och färska hallon.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • ½ dl socker
  • 1 tsk nystötta kardemummakärnor
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 150 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 1½ dl hallonsylt
  • Topping
  • Eventuellt vispad grädde och färska hallon
  • Instruktioner

    1. Vispa smör, socker och nystött kardemumma poröst. Tillsätt ägg och mjöl. Arbeta ihop till en deg. Låt vila i plastpåse i kylen ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Forma degen till en rulle och skär i 16 bitar. tryck ut degen i mazarinformar eller engångsformar av aluminium.
    4. Riv mandelmassan grovt. Blanda ihop mandelmassa, ägg och sylt. Fördela fyllningen i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    5. Toppa eventuellt dina mazariner med en klick vispad grädde och färska hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben