Glutenfria hallonmazariner

Serverar: 26 portioner

Inuti mazarinen döljer sig hallonsylt och en god, krämig fyllning med mandelmassa. Mazariner passar utmärkt att baka glutenfria. Skalet blir härligt sprött och mumsigt. Kakorna går utmärkt att frysa. Väg ingredienserna, det vinner du på när du bakar glutenfritt!

Ingredienser

  • Bottnar
  • 300 g rumsvarmt smör
  • Ca 4 dl mandelmjöl, 240 g
  • Ca 2 1/4 dl glutenfritt havremjöl, 140 g
  • 2 dl socker
  • 3 1/4 dl Maizena majsstärkelse, ca 180 g
  • 2 äggulor
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 250 g riven mandelmassa
  • ½ dl socker
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 3/4 dl hallonsylt, gärna hemgjord
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1½ msk vatten
  • 1-2 krm röd hushållsfärg
  • Garnering
  • Hallon
  • Siktat florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla ingredienser till bottnarna till en smidig deg, använd gärna en matberedare. Forma degen till en lång rulle och linda in i plastfolie. Låt degen vila i kylen i ca 20 minuter.
    3. Ta ut degen och dela den i 26 lika stora bitar. Placera degbollarna i mazarinformar och tryck ut degen i formen. Förgrädda mazarinbottnarna ca 10 minuter.
    4. Blanda riven mandelmassa och socker. Tillsätt smör och rör tills du har en slät smet. Rör ner äggen, ett i taget.
    5. Fördela lite hallonsylt i bottnen på varje mazarin. Fördela därefter mandelmassefyllningen i formarna. Placera formarna på plåtar och grädda 13-15 minuter. Ta ut och låt svalna.
    6. Blanda ingredienserna till glasyren och bred över mazarinerna. Garnera med hallon och pudra över lite florsocker.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben