Hallonmazariner i långpanna

Serverar: 35 portioner

Söta saftiga hallonrutor som går snabbt och lätt att baka.

Ingredienser

  • 450 g mandelmassa
  • 150 g mjukt smör
  • 6 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Hallonglasyr
  • 7 dl florsocker
  • 4-5 msk vatten
  • 1½ dl hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan. Blanda den med smör i en matberedare. Tillsätt äggen ett i sänder, rör kraftigt mellan varje ägg.
    2. Blanda mjöl och bakpulver väl. Rör ner blandningen i mandelsmeten.
    3. Smörj ett bakplåtspapper i en liten långpanna, 25x35 cm.
    4. Bred ut smeten i långpannan. Grädda kakan längst ner i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
    5. Hallonglasyr: Blanda florsocker med vatten. Bred glasyren över kakan.
    6. Skeda hallonsylten över kakan. Rör försiktigt ut den med glasyren så att det blir lite marmorerat mönster.
    7. Låt glasyren stelna, ställ kakan i kylen så går det snabbare.
    8. Skär kakan i rutor

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    MatmammanAnne 19 januari 2010

    Vilken ugnstemperatur ska det vara! Jag provade 200 grader! Bakade dessa idag, blev supersmarrigt!

    LillLena 20 januari 2010

    Ugnen ska vara på 200 grader Förlåt att jag glömde att skriva in det

    mzankianka 4 mars 2010

    Kanongod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben