Hallonmousse med choklad och nötbotten

Serverar: 4 portioner

Jag älskar mousse i alla former och denna mousse smakar verkligen sommar.

Ingredienser

  • Choklad och nötbotten
  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 1 dl vispgrädde
  • 25 g valnötter
  • 25 g pistaschmandlar
  • Hallonmousse
  • 500 g hallon
  • 3 msk vatten
  • 3 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • ½ dl vatten
  • Dekoration
  • Hallon
  • Blåbär
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Choklad och nötbotten: Finhacka chokladen. Koka upp grädden och slå över chokladen. Rör slät.
    2. Finhacka nötterna och blanda med chokladsmeten. Fördela i portionsskålar och låt svalna.
    3. Hallonmousse: Koka upp hallonen med 3 msk vatten. Passera genom sil. Låt svalna. Lägg gelatin bladen i kallt vatten.
    4. Vispa grädden hårt. Koka upp socker och ½ dl vatten och låt sjuda några minuter. Smält ner de urkramade gelatinbladen och låt svalna lite.
    5. Blanda hallonpurén och sockerlagen och vänd ner den vispade grädden. Fyll upp med hallonmoussen i portionskålarna och ställ kallt.
    6. Garnera med blåbär, hallon och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben