Hallonmuffins med choklad och marshmallows

Serverar: 12 portioner

De syrliga hallonen gifter sig bra med den mörka chokladen och det söta från marshmallows.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2½ dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2½ dl hallon
  • 75 g grovt hackad mörk choklad, 70%
  • 1 dl minimarshmallows
  • Dekoration
  • Vispgrädde
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och socker krämigt. Vispa i äggen, ett i taget. Vänd ner vetemjöl blandat med vaniljsocker och bakpulver. Vänd försiktigt ner hallon, hackad choklad och marshmallows i smeten.
    3. Fördela smeten i stadiga muffinsformar ställda i muffinsplåt. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt dem svalna.
    4. Vispa grädden och dekorera muffinsen med grädde och hallon vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben