Hallonmuffins med krossad vit choklad och valnötter

Serverar: 8-12 portioner

Muffins med vit choklad, hallon och valnötter. Helt underbara!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mild yoghurt (3% fetthalt - ej mager)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl hallon
  • 150 g vit choklad, grovhackad
  • 1 dl grovhackade valnötter (eller mer, det ska vara rikligt)
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i yoghurten i ägg-socker-blandningen.
    2. Smält under tiden smöret och häll i det i ägg-socker-blandningen under omrörning. Börja med ytterst lite smör under kraftig omrörning. Var noga, annars skär det sig (muffinsarna blir iofs goda ändå).
    3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke. Häll i chokladen och valnötterna bland de torra ingredienserna. Vänd i de torra ingredienserna i ägg-socker-smörblandningen. Häll i de frysta hallonen sist, alternativt tryck i 2-3 st per muffins när du hällt upp smeten. Häll upp till två tredjedelar i muffinsformar. Grädda i 180°C i 20 min

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    JonnaH 1 juni 2009

    Dessa är helt fantastiska. Godaste muffins jag gjort och ätat!!

    frucaos 27 augusti 2015

    Namnam! Jag slängde i lite hackade jordgubbar och en näve blåbär också...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben