Hallonmuffins med marshmallows

Serverar: 16 portioner

Dessa kom till vid skafferiinventering och alla gillade dem. Eftersom vi har allergiska barn gjorde jag hälften med marshmallows och häften med choklad. Du kan välja, gör som jag eller använd enbart marshmallows eller choklad till fyllningen.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl filmjölk
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 100 gr frysta eller färska hallon
  • 8 marshmallows
  • 8 små bitar choklad
  • Alternativ
  • 16 bitar marshmallows
  • 16 bitar mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda salt, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det tillsammans med filmjölk, yoghurt och rapsolja.
    2. Fyll en rågad msk smet i varje muffinsform. Dela marshmallowsen i hälften och lägg två halvor i varje samt en msk hallon. I den andra hälften läggs en chokladbit och en msk hallon. Fördela resten av smeten på fyllningen.
    3. Grädda i 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben