Hallonmuffins med marshmallows
Dessa kom till vid skafferiinventering och alla gillade dem. Eftersom vi har allergiska barn gjorde jag hälften med marshmallows och häften med choklad. Du kan välja, gör som jag eller använd enbart marshmallows eller choklad till fyllningen.
Ingredienser
2 ägg
2 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 dl filmjölk
1 dl turkisk yoghurt
1/2 dl rapsolja
100 gr frysta eller färska hallon
8 marshmallows
8 små bitar choklad
Alternativ
16 bitar marshmallows
16 bitar mörk choklad
Instruktioner
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda salt, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det tillsammans med filmjölk, yoghurt och rapsolja.
- Fyll en rågad msk smet i varje muffinsform. Dela marshmallowsen i hälften och lägg två halvor i varje samt en msk hallon. I den andra hälften läggs en chokladbit och en msk hallon. Fördela resten av smeten på fyllningen.
- Grädda i 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.
Liknande recept
Kommentarer (0)