Smöret får en nötaktig och litet rostad smak då det bryns ljusbrunt innan det blandas i pajdegen.
Ingredienser
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
Fyllning
200 g frysta hallon
1/2 dl socker
3/4 msk potatismjöl
100 g vit choklad
25 g mandelspån
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret tills det fått ljusbrun färg. Ta kastrullen av värmen och blanda i mjöl, socker, bakpulver och salt. Låt degen svalna. Tryck ut den i 8 portionspajformar, ca 8 cm i diameter, och ställ dem på en plåt som får stå kallt ca 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 minuter.
Blanda hallonen med socker och potatismjöl. Grovhacka chokladen. Fördela hallonen i pajskalen och strö över choklad och mandelspån.
Grädda pajerna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna och ställ sedan att kallna i kylskåpet. Servera med glass.