Hallonpajer med vit choklad

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Smöret får en nötaktig och litet rostad smak då det bryns ljusbrunt innan det blandas i pajdegen.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 200 g frysta hallon
  • 1/2 dl socker
  • 3/4 msk potatismjöl
  • 100 g vit choklad
  • 25 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Smält smöret tills det fått ljusbrun färg. Ta kastrullen av värmen och blanda i mjöl, socker, bakpulver och salt. Låt degen svalna. Tryck ut den i 8 portionspajformar, ca 8 cm i diameter, och ställ dem på en plåt som får stå kallt ca 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 minuter.
    3. Blanda hallonen med socker och potatismjöl. Grovhacka chokladen. Fördela hallonen i pajskalen och strö över choklad och mandelspån.
    4. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna och ställ sedan att kallna i kylskåpet. Servera med glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben