hallonrutor med kardemummakrips och choklad topp

Serverar: 10-20 portioner

Tid: 1 timme

Goda hallonrutor med kardemumma och choklad topp kan serveras med vaniljsås eller vanilj glass. Den är jätte god efterrätt som ni kan äta hela familjen.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3/4 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Kardemummakrisp
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 75 g smör
  • 4-5 dl hallon
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 hel choklad (smält)
  • Instruktioner

    1. Börja med att hacka ihop ingredienserna till krispet till en smulig massa och ställ det kallt.
    2. Smält smöret och tillsätt mjölken, vispa ägg och socker poröst. Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt smör- och mjölkblandningen. Rör smeten slät, vispa inte!
    3. Häll smeten i en liten, smord och bröad långpanna, ca 22 x 32 cm. Blanda hallon och potatismjöl och strö det tillsammans med kardemummakrispet över.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen, 175º i ca 25-30 minuter. Efter det chokladen över kakan.Mums!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben