Hallonsemifreddo med Earl Grey och pistasch
Serverar: 10-12 portioner
Denna italienska glassdessert kan förberedas flera dagar före servering. Med smak av hallon och earl grey blir den ett spännande inslag på festen.
Ingredienser
3 msk teblad på lösvikt av sorten earl grey
1 + 4 dl vispgrädde
250 g frysta hallon
2 ägg
1 dl socker
½ msk vaniljpulver
4 msk gin
1 dl finhackade pistaschnötter
2 dl färska hallon
Instruktioner
- Två dagar före servering:
Blanda tebladen med 1 dl av grädden. Låt stå övertäckt i kylen över natten. Lägg de frysta hallonen i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme ca 5 minuter. Låt svalna. Ställ i kylen.
- En dag före servering:
Sila earl-grey grädden. Separera äggulorna från vitorna. Vispa vitorna till ett hårt skum med elvisp ca 3 minuter. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver fluffigt. Rör ner earl-grey grädden och gin. Vispa resterande 4 dl grädde och blanda med hallonen. Vänd ner hallongrädden i äggvispet. Vänd ner de vispade äggvitorna. Fyll en rund eller avlång form som rymmer ca 2 liter. Täck med plastfolie och låt stå i frysen i minst 8 timmar.
- 30 minuter före servering:
Ta ut semifreddon ur frysen och förvara i kylskåp så att den hinner smälta en aning. Stjälp upp semifreddon på ett fat. Garnera med finhackade pistaschnötter och färska hallon strax före servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)