Fyllda chokladmuffins

Serverar: 8 portioner

Om du är choklad och muffins älskare som jag, skall du absolut prova denna muffinsen!

Ingredienser

  • 3 1/2 dl vetemjöl med fullkorn för kakor och bröd
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g fruktblandning, Dr Oetker
  • 100 g kakfyllning, Dr Oetker
  • 125 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 100 g mörk choklad med pistasch, 70 %
  • 2 msk grädde
  • Dekoration
  • florsocker
  • Instruktioner

    Ugn: 200º 1. Blanda mjöl med bakpulver, salt, vaniljsocker, fruktblandning och kakfyllning i en skål. 2. Vispa smör och socker poröst med elvispen. Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt vispning. 3. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med grädden i en skål i mikron eller över vattenbad på spisen. Blanda ner chokladen i smeten. 4. Rör ner mjölblandningen med en slickepott och fördela smeten i åtta stora muffinsformar. 5. Ställ dem på en plåt och grädda i ugnen, ca 20 minuter. Låt dem svalna på galler. Sikta över florsocker före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben