Fyllda chokladmuffins

Serverar: 10 portioner

Tid: 25 minuter

Har inte gjort dem ännu men receptet "säger" mig att de är otroligt goda! Ska testa snart!

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 1½ dl kesella vanilj
  • 3 st ägg
  • 0,5 dl kakaopulver
  • 240 g vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 50 g valnötter, grovhackade
  • 10 st stora muffinsformar i papper
  • Ganache
  • 100 g mörk choklad
  • 0,75 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ungen på 200 grader. Vispa smör och socker pösigt. Vispa därefter i vanilj kesellan och ett ägg i taget. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och hackade valnötter och vänd ned i smör-ägg blandningen. Rör om till en jämn smet.
    2. Ställ ut 10 stora muffinsformar på en plåt. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Prova att de är torra med en provsticka. Ta ut och låt kallna på galler.
    3. Ganache: Hacka chokladen fint och lägg i en skål. Koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en spritspåse av tyll med ett ganska litet hål.
    4. Tryck ned tyllen i mitten av varje muffins. Spritsa i kräm tills det rinner över. Flytta över till nästa muffins och fortsätt så tills all kräm är slut. Låt stå att stelna ca 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Poff 21 juli 2008

    Jättegoda! Lite jobbiga att göra i och med Ganachen, och lite svårt att veta hur många deciliter 240 g vetemjöl är, men annars blev de jättebra! Lite mer än tio stycken blev det för min del, men det är bara bra!

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben